Tarina
Ihme Kompleksi Oy

Tervetuloa 

elokuvien

ihmeelliseen 

maailmaan!


 

      Heippa,

       me ollaan Kankaan perhe!

 

Meillä on taito etsiä kummallisia ihmeitä ja kehittää ihmeellisiä komplekseja. Tästä se sitten lähti perheemme sukellus pää edellä syvälle elokuvateattereiden maailmaan. Meillä on liiketoimintaosaamista muille jaettavaksi, palvelumuotoilua sydän täynnä ja mielessä unelmien elokuvateatteri, joten tästä ei voi seurata mitään muuta kuin Ihmeitä!


Tervetuloa mukaan seuraamaan haaveiden toteutumista!

mistä kaikki lähti...

Elinan tradenomiopiskeluissa opinnäytetyön tutkimussuunnitelma oli lähes valmis aivan toisesta aiheesta, kunnes Marko havahdutti tähän kaameaan epäkohtaan; miksi Kankaanpäässä ei ole elokuvateatteria? Ajatus asian selvittämisestä iski kuin salama kirkkaalta taivaalta tummana talvi-iltana ajellessamme kotiin päin 50 km päässä olevasta elokuvateatterista. Elina vaihtoi heti opinnäytetyön aiheen, koska

halusimme selvittää mitä elokuvateatterin perustaminen vaatii.


Elina on toiminut vuosia yrittäjänä jo aiemmin ja aina ollut kiinnostunut

asiakaskokemuksen kehittämisestä, joten hän opiskeli lisäksi palvelumuotoilua ja tarinallistamista. Elina ymmärsikin pian, että palvelumuotoilua hyödyntäen pystyy uppoutumaan vieläkin syvemmälle elokuvateatterin perustamiseen. Hän osallistui

lisäksi Satakunnan ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämöön, saadakseen sieltäkin

mahdollisimman paljon tukea tutkimuksiin ja yrityksen perustamiseen.


matkan varrelta...Emmepä arvannut tuona talvi-iltana, mikä uusi uskomattoman upea maailma eteemme olikaan avautumassa. Lähes puolentoista vuoden tutkimuksen aikana tutuiksi tulivat niin konehuoneiden toiminta, popcornkoneet, vanhat filmikelat kuin penkkien ja valkokankaiden rakenne. Kiersimme elokuvateattereita, haastattelimme yrittäjiä ja neuvottelimme monien eri tahojen kanssa.

Saimme tutustua innovatiivisiin, ystävällisiin ja avoimiin elokuvateatterialan toimijoihin, jotka todella näkivät vaivaa ja käyttivät omaa aikaansa alan käytäntöjen selvittämiseksi. Asiakaskyselyyn vastasi yli 500 henkilöä ja opinnäytetyö sai hyvin näkyvyyttä myös paikallismediassa. Kankaanpääläiset seurasivat aktiivisesti tutkimuksen edistymistä ja saimmekin usein kyselyitä, koska elokuvateatteri perustetaan.

mihin kaikki päättyi... vai päättyikö?Viimeiset sanat paperille tulivat tammikuussa 2019. Opinnäytetyön (löytyy täältä) valmistuessa yritystä ei ollut vielä perustettu, mutta tavoitteet saavutettiin. Tuleville yrittäjille eli perheellemme muodostui selkeä visio mitä elokuvateatterilta vaaditaan, jotta yritystoiminnasta saadaan luotua kannattavaa toimintaa ja tuotettua asiakaslähtöisiä palveluita. Materiaalit yrityksen perustamiseksi valmistuivat, ja saimme solmittua kontakteja ja luotua laajan yhteistyöverkoston sekä elokuvateatterialalta että rahoitus- ja tukipuolelta. Saimme käytyä Kankaanpään tilavaihtoehdot läpi ja totesimme, ettei valmiita tarpeeksi korkeita tiloja ole tällä hetkellä tarjolla.

Ankeat korona-ajat hidastavat suunnitelmien toteuttamista, joten Elina päättikin käyttää ajan hyödyksi ja lähti opiskelemaan vielä kauppatieteen maisteriksi.


Elokuvateatterin perustaminen tulee olemaan suuri investointi ja vaatii vahvaa tahtotilaa ja villejä unelmia. Kyselyn vastausten perusteella saimme kuitenkin vahvistusta suunnitelmillemme ja uskoa, että tämä tehdään yhdessä kaupunkilaisten tuella. Tällä hetkellä yritys on jo perustettu, tilojen etsintä jatkuu ja toivottavasti taidekaupunki Kankaanpäässä

päästään pian nauttimaan elokuvista oikeassa elokuvateatterissa.


Tarina siis odottaa vielä loppuhuipennustaan.