Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Ihme Kompleksi Oy

Tervetuloa 

elokuvien

ihmeelliseen 

maailmaan!


REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Tämä on Ihme Kompleksi Oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Laadittu 23.8.2019 ja päivitetty 2.7.2020.


Ihme Kompleksi Oy on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä. Tällä rekisteri- ja tietosuojaselosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa käsittelystä. Käyttämällä Ihme Kompleksi Oy:n verkkopalveluita käyttäjä hyväksyy tämän selosteen ehdot. Käyttäjän tulee lopettaa palveluiden käyttö, jos hän ei hyväksy rekisteri- ja tietosuojaselosteen ehtoja.


1. Rekisterinpitäjä
Ihme Kompleksi Oy

Venesjärventie 144, 38740 Hapuoja

Y-tunnus: 3018702-1.

email: tietosuoja (a) ihmekompleksi.fi


2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
Elina Kangas, elina.kangas (a) ihmekompleksi.fi, puh: +358 50 511 9620


3. Millaisia henkilötietoja käsittelemme, henkilötietojen käsittelyn tarkoitus


Kerättyjä tietoja voimme käyttää Ihme Kompleksi Oy:n palvelun tuottamiseen, asiakassuhteen hoitamiseen ja ylläpitoon, laskutukseen, etämyyntiin, palvelun käytön tutkimiseen ja palvelun edelleen kehittämiseen, suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin. Saatamme olla sinuun yhteydessä palveluitamme koskevissa asioissa, esimerkiksi palveluiden vika- ja häiriötilanteissa.


3.1 Kankaanpään elokuvateatterien historia eläväksi -projektin osallistujarekisteri

Jos osallistut Kankaanpään elokuvateatterien historia eläväksi -projektiin, henkilötiedot arkistoidaan tarinan ja/tai kuvan kanssa. Rekisteröidylle viestitään Kankaanpään elokuvateatterien historia eläväksi –projektiin tai rekisteröidyn lähettämään tarinaan liittyvissä asioissa. Projektissa käsittelemme seuraavia antamiasi tietoja:

  • nimi
  • mahdollinen nimimerkki
  • yhteystiedot (esim. puhelin, sähköposti, osoite)
  • nykyinen asuinpaikkakunta
  • ikä


3.2 Asiakasraadin osallistujarekisteri

Osallistuessasi Ihme Kompleksi Oy:n asiakasraatiin, rekisteröidylle viestitään liiketoiminnan kehittämiseen ja suunnittelemiseen, markkinointiin, mielipide- ja markkinatutkimuksiin sekä asiakasviestintään liittyen. Asiakasraadin osallistujarekisterissä käsitellään seuraavia tietoja:

  • nimi
  • yhteystiedot (esim. puhelin, sähköposti, osoite)
  • ikä
  • asiakasraatiin liittymispäivä
  • tiedot markkinointiluvasta tai –kiellosta
  • tiedot asiakassegmentistä ja profiilistasi (esimerkiksi eläkeläinen, varusmies tai opiskelija)

  • tiedot kielivalinnoistasi tai muista vastaavista valinnoista

  • tiedot eduista ja kampanjoista joihin olet osallistunut tai joita olet hyödyntänyt asiakkuusohjelman kautta

  • tuotteiden ja palveluiden toimitustiedot


3.3 Asiakasrekisteri

Henkilötietoja käsitellään liittyen asiakassuhteen hoitamiseen ja analysointiin, palveluiden tuottamiseen ja personointiin, liiketoiminnan kehittämiseen ja suunnittelemiseen, markkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin ja asiakasviestintään, joita toteutetaan myös sähköisesti ja kohdennettuna silloin kun asiakas on antanut tähän suostumuksensa. Asiakasrekisterissä käsittelemme seuraavia antamiasi tietoja:

  • nimi
  • yhteystiedot (esim. puhelin, sähköposti, osoite)
  • ikä
  • sukupuoli
  • tiedot markkinointiluvasta tai –kiellosta
  • tilaus- ja ostoskäyttäytymistiedot
  • jakelutiedot
  • tiedot asiakassegmentistä ja profiilistasi (esimerkiksi eläkeläinen, varusmies tai opiskelija)

  • tiedot kielivalinnoistasi tai muista vastaavista valinnoista

  • tiedot eduista ja kampanjoista joihin olet osallistunut tai joita olet hyödyntänyt asiakkuusohjelman kautta

  • asiakaspalautetiedot
  • tuotteiden ja palveluiden toimitustiedot
  • uutiskirjeen tilaustiedot


3.4 Ulkopuoliset maksupalvelut

Näytösten yhteydessä voit maksaa ostokset pankki- tai luottokortilla. Palveluntarjoajan iZettle:n tietosuojakäytännön löydät täältä.

Asiakkaan maksaessa pankki- tai luottokortilla hän voi saada kuitin sähköpostitse. Sähköpostiosoite tallettuu iZettlen rekistereihin.


3.4 Verkkokauppa

Rekisterin tarkoituksena on mahdollistaa Ihme Kompleksi Oy:n verkossa tapahtuva kaupankäynti, kuten esimerkiksi tilaustietojen, laskutustietojen, maksuvahvistustietojen tai käsittelytietojen välittäminen Ihme Kompleksi Oy:n ja asiakkaan välillä. Kun ostat lippuja tai muita tuotteita verkkokaupastamme, käsittelemme seuraavia antamiasi henkilötietoja:

  • rekisteröitymisen yhteydessä luotu salasana ja käyttäjätunnus
  • nimi
  • yhteystiedot (esim. puhelin, sähköposti, osoite)
  • tiedot ostoksistasi
  • tilitiedot, luottokorttitiedot ja maksutiedot
  • laskutus- ja perintätiedot
  • tiedot käytetyistä alennuksista ja etuuksista sekä muista mahdollisista erityistilanteista kuten pyörätuolipaikan varaamisesta
  • tiedot varauksista ja peruutuksista sekä virhetilanteiden perusteella maksetuista hyvityksistä
  • tiedot asiakassegmentistä ja profiilistasi (esimerkiksi eläkeläinen, varusmies tai opiskelija)

  • tiedot kielivalinnoistasi tai muista vastaavista valinnoista

Ihme Kompleksi Oy ei millään tavoin tallenna rekisteriinsä muiden kauppiaiden tuotteisiin tehtyjä tilauksia tai niihin liittyviä tietoja.


3.5 Blogi

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tämän sivuston blogiin keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Mikäli jätät blogiin kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.


3.6 Verkkopalvelut

Voimme kerätä henkilötietojasi, kun asioit Ihme Kompleksi Oy:n verkkosivuilla. Voimme kerätä esimerkiksi IP-osoitteen, selailun ajankohdan, miltä verkkosivuilta olet tulossa, mille verkkosivuille siirryt seuraavaksi, mitä linkkejä tai mainoksia klikkaat ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut, miten kauan istunto kestää, selaimesi tai sovelluksen tyypin, ja muut vastaavat tiedot. Voimme käsitellä myös verkkosivuanalytiikan avulla johdettua tai profiloitua tietoa.

Voimme käsitellä henkilötietojasi asiakaspalautteen vastaanottamiseen ja siihen vastaamiseen.


4. Käsittelyn oikeusperuste

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus, suostumus tai rekisterinpitäjän oikeutettu etu.


5. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan. Lisäksi Ihme Kompleksi Oy voi kerätä verkkosivujen käyttäjistä anonymisoitua käyttäjädataa. Ihme Kompleksi Oy varaa myös oikeuden käyttää verkkosivuilla evästeitä, jotka käyttäjä voi kieltää selaimensa asetuksista.


6. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Kaikissa tilanteissa henkilötietojen luovuttamisessa noudatetaan lainsäädäntöä.

Ihme Kompleksi Oy ei luovuta tietoja kolmansille osapuolille suoramarkkinointiin tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin.

Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

Tarinat talteen -projektin tarinat luovutetaan Kankaanpään kaupunginmuseolle projektin päätyttyä.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa toisille toimijoille, jos:

  • yhteistyökumppani on ostanut jollekin ryhmälle etuja, esimerkiksi tiedot etujen käyttäjistä voidaan luovuttaa kumppanille
  • tietoja tarvitaan tutkimistarkoitukseen ja ne ovat anonymisoituja

Tietoja ei siirretä EU ja ETA maiden ulkopuolelle. Tietoja voidaan teknisesti käsitellä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella.

Käytämme kotisivu- ja maksuliikenteeseen yrityksien One.com, iZettle Ab,  MailChimp, Google Ireland Limited ja Zervant Oy palveluita. Yritykset ovat sitoutuneet noudattamaan tietosuoja-asetuksen vaatimuksia ja olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoa edellä mainittujen yritysten tietosuojakäytännöistä löydät yritysten omilta kotisivuilta.


7. Rekisterin suojauksen periaatteet

Sähköisesti tallennetun rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internetpalvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Tiedot tallennetaan asianmukaisesti tietojärjestelmään. Käyttäjillä on henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja salasanat. Järjestelmän tietoihin pääsevät ja niitä käyttävät vain ne henkilöt, joilla työnsä puolesta on niihin oikeus. Tietojen luovutustilanteessa, seuraava organisaatio vastaa myös saman tasoisesta tietojen säilyttämisestä.


Vältämme rekisterissä olevien tietojen tulostamista manuaaliseksi aineistoksi, mutta mikäli joissain tilanteissa rekisteristä tulostetaan manuaalista aineistoa, se säilytetään lukitussa tilassa ja rekisterinpitäjällä on ainoastaan aineiston käyttöoikeus. Mikäli esim. yhteistyökumppani toimittaa manuaalisen listan, sitä säilytetään lukitussa tilassa ja lista tuhotaan siihen liittyvän tapahtuman jälkeen.


Ihme Kompleksi Oy:n työntekijät ovat sitoutuneet salassapitovelvoitteisiin, joilla suojataan asiakkaan henkilötiedot lain edellyttämällä tavalla.


8. Rekisterin henkilötietojen säilytysajat

Säilytämme henkilötietoja niin kauan, kuin on tarpeellista rekisterin käyttötarkoitusten toteuttamiseksi. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden hoitamiseksi.

Markkinointilistaltamme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissamme olevan linkin kautta.


Kankaanpään elokuvateatterien historia eläväksi -projektissa nimi ja yhteystiedot säilytetään ja arkistoidaan tekijänoikeuksien vuoksi osallistuneen tarinan yhteydessä digitaalisesti. Projektin arkisto luovutetaan kokonaisuudessaan Kankaanpään kaupunginmuseolle säilytettäväksi. Lisäksi tarinat luovutetaan Kankaanpään kaupunginmuseolle, missä ne säilötään kyseisen organisaation tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.


9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle tai sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja (a) ihmekompleksi.fi. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).


10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle tai sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja (a) ihmekompleksi.fi. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).


11. Muut oikeudet

Ihme Kompleksi Oy pidättää oikeuden muuttaa tätä rekisteri- ja tietosuojaselostetta aika ajoin täyttääkseen oikeudelliset velvoitteensa.

Ihme Kompleksi Oy sitoutuu oma-aloitteisesti tai rekisteriin kirjatun henkilön vaatimuksesta oikaisemaan, poistamaan tai täydentämään rekisterissä olevat tiedot, joiden todetaan olevan virheellisiä, tarpeettomia, puutteellisia tai esimerkiksi vanhentuneita. Mikäli tiedon korjaamista ei hyväksytä, annetaan henkilölle perusteltu ilmoitus, jossa kerrotaan syyt joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty.

Edellä sanotun lisäksi asiakkailla on oikeus kieltää Ihme Kompleksi Oy:tä käsittelemästä häntä koskevia tietoja suoramarkkinointitarkoituksiin.


12. Evästeet ja käyttäjien seuraaminen

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Käytämme evästeitä verkkopalvelumme toiminnallisuuksien, kuten kommentoinnin mahdollistamiseksi. Sinulla on mahdollisuus koska tahansa estää evästeiden käyttö kokonaan tai osittain muuttamalla selaimesi asetuksia. Voit halutessasi myös poistaa aiemmin tallentuneet evästeet. Huomaathan, että evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin vaikuttaa verkkosivustomme ja palveluidemme osien tai toimintojen käyttämiseen tai jopa estää niiden käyttämisen kokonaan.

Jos jätät kommentin sivuston blogiin, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua. Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivuston blogiin, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan. Kun kirjaudut blogiin sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä. Mikäli julkaiset blogissa artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Tämän sivuston blogin artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.


13. Sosiaalinen media

Verkkosivustomme sisältää myös sosiaalisen median liitännäisiä kuten Facebookin tai Instagramin Tykkää ja/tai Jaa -painikkeita. Yhteisöliitännäiset voivat mahdollistaa kolmansien osapuolten kerätä tietoa palveluidemme käytöstä, jos olet kirjautuneena kyseiseen palveluun. Jos et ole kirjautuneena palveluumme tai jos sinulla ei ole kyseisen sosiaalisen median palvelun käyttäjätiliä, kyseinen kolmas osapuoli voi kerätä sinusta vain rajoitetumpia tietoja. Voit tutustua yhteisöpalveluiden ehtoihin kussakin palvelussa.

Ota yhteyttä


Ihme Kompleksi Oy

 Elina Kangas

Osoite: Venesjärventie 144, 38740 Hapuoja

Email: elina.kangas (a) ihmekompleksi.fi

Puhelin: +358 50 511 9620





© Ihme Kompleksi Oy 2020

All Rights Reserved.

Ihme Kompleksi Oy


Elokuvia, elokuvateatteria ja elokuvateattereiden kehittämistä.

SiteLock

Moi! Mahtavaa, että olet täällä. Sivustomme käyttää evästeitä parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi. Lue lisää evästeistä ”Lisätietoja” -linkistä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Lisätietoja
Hyväksy